Yem sektörünün yükselen değeri; Diclem Yem

Yem sektörünün yükselen değeri; Diclem Yem

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), 15 bin metrekarelik alanda yem üretimi yapan Diysan Yem Süt A.Ş. Fabrikası, Diclem Yem markasıyla özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere Türkiye'deki yaklaşık 300 satış noktası ile çiftçi ve besicilere güven veriyor.

OSB 1'inci etapta üretim faaliyetini sürdüren Diysan Yem Süt A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ergün, günlük 480 ton üretimiyle Türkiye'deki sayılı yem üretimi yapan firmalar arasında yeraldıklarını söyledi. Büyük ve küçükbaş hayvanlar için yem çeşitlerini ürettiklerini belirten Ergün, "Diysan Yem Süt A.Ş. fabrikamız, 15 bin metrekare alan üzerine kurulmuştur. Günlük 480 ton üretim kapasitesine sahip olan fabrikamızda, toz, pelet ve granül formatında üretim yapıyoruz. Büyük ve küçük baş hayvan yemi üretiminde son trend teknolojiyi kullanıyoruz. Her zaman en iyi ürünü, en uygun şartlarda tüketicisiyle buluşturmaya gayret ediyoruz. Bölge çiftçi ve yetiştiricisine de her zaman destek olan bir firmayız. Diysan Yem Süt, aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaklaşık 300 noktada bayii ağı olan, ülkemizin sayılı ve en büyük üretim kapasitesine sahip yem üretimi yapan firmalarından biridir" dedi.

Şirketlerinin 2000 yılında kurulduğunu anlatan Ergün, "Fabrikamızda şu an yüzde 70 kapasite ile üretim yapıyoruz. Buna rağmen 32 personel ile hizmet vermekteyiz. Ürettiğimiz ürünlerin tamamı yurtiçindeki bayiiler aracılığı ile pazarlamaktayız. Firma bünyesinde bulunan 10 araçla sevkiyatlarımızı ve ürün teslimatlarını kendimiz yapmaktayız" diye konuştu.

İhracaata yönelik bir çalışma içerisinde olmadıklarına dikkat çeken Ergün, "Dış pazardaki düşük fiyat nedeniyle şimdilik ihracaatı düşünmüyoruz. Ancak üretim kapasitesi olarak ihracaat yapabilecek durumdayız. Yıllara oranla bu yıl hayvancılık ve besicilikte potansiyel bir düşüş var. Bu yüzden biz de üretim kapasitesini düşürmek zorunda kaldık. Daha önce yüzde 90 kapasite ile üretim yapıyorduk. İthal et nedeniyle yerli üretici ve besici rekabet gücü olmadığı için hayvancılık ve besicilik de zorlaştı. Çoğu çiftçi artık hayvancılık ve besicilik yapmaktan vazgeçti. 3 yıldan beri et fiyatları aşağı yukarı aynı kaldı. Hayvancılık ve besiciliğin düşmesi sonucu bizler de üretimde kapasite düşürmek zorunda kaldık" şeklinde konuştu.

17/10/2019