Sanayiciler ve fabrika çalışanları fidan dikti

Sanayiciler ve fabrika çalışanları fidan dikti

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "11 Kasım'da 11 milyon fidan" sloganıyla organize ettiği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın da desteklediği "Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetim kurulu üyeleri, sanayiciler ve fabrikalarda çalışan işçilerle birlikte ağaç dikti.

Elazığ karayolu 22'inci kilometresinde bulunan OSB 3'üncü etaba gelen OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, OSBÜK Yönetim Kurulu üyemiz Ali İhsan Özdoğan, Yönetim Kurulu üyeleri Fadıl Oğurlu ve Veli İpek ile OSB Müdürü Mehmet Özel, sanayici ve çalışanlarla bir araya geldi. OSB 3'üncü etap girişindeki orta refüje bırakılan fidanların nasıl dikileceği, davetlilere detaylı bir şekilde anlatıldıktan sonra fidan dikim çalışmaları başladı.

OSB başkan ve yönetim kurulu üyeleri de ellerine kürek alarak fidan dikerken, organizasyona katılan herkes aynı şekilde ellerine kürek alarak fidan dikimine başladı. Kürek bulamayanlar ise elleriyle ağaç dikti. OSB itfaiye ekibi de su tankeri ile dikilen fidanlara can suyu verdi. Bazı aileler küçük çocuklarıyla birlikte geldiği alanda ağaç dikmeye çalıştığı görüldü.

OSB, 15 BİN AĞAÇ DİKECEK
Orman Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü kampanya kapsamında 28 orman bölge müdürlüğü, 246 orman işletme müdürlüğü, 28 orman fidanlık müdürlüğü, 2 bin 140 orman işletme şefliği, 158 ağaçlandırma ve toprak muhafaza şefliği ile 45 fidanlık şefliği fidan dikimi için görev aldı. Türkiye'nin 81 vilayetinde milyonlarca ağacın dikilmesinin hedeflendiği kampanya kapsamında, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü de bugün başlattığı çalışmalar kapsamında toplam 15 bin ağaç dikecek.

11/11/2019