OSB'de yangın ve deprem eğitimi

OSB'de yangın ve deprem eğitimi

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi idari binada, yangın ve deprem konulu eğitim semineri verildi. Sivil Savunma Uzmanı Mehmet Salih Pilatin'in verdiği eğitim sonrası OSB idari bina önünde yangın tatbikatı yapıldı.

Diyarbakır OSB konferans salonunda sanayicilere yönelik, "Sivil Savunma Amir, Temel Afet Bilinci ve yangın eğitimi" verildi. Sivil Savunma Uzmanı Mehmet Salih'in verdiği yangın ve deprem eğitiminde, ülkemizde daha önce yaşanan depremlerden kesitler verilerek, slayt sunumu yapıldı. Sivil Savunma Uzmanı Mehmet Salih Pilatin, sivil savunma teşkilleri, temel afet bilinci, yangın ve sivil savunma planı gibi konularda neler yapılması gerektiğini anlattı. Diyarbakır’ın deprem riski bakımından birinci ve ikinci kuşakta olduğunu belirten Pilatin, en büyük tehlikenin ise deprem değil deprem yönetmeliği ve zemin etüdüne aykırı yapılar olduğunu söyledi. Türkiye'de, her 100 kişiden 98’inin deprem riski altında olduğunu bu yüzden, toplumun her bireyini oluşturan vatandaşların bu konuda bilinçlenmesi gerektiğine işaret eden Pilatin, "Deprem öldürmez, bina öldürür. Yapıların sağlıklı ve dayanıklı inşa edilmesi gerektiği kadar deprem anında neler yapılması gerektiği de önemli Bu konuda bilinçli bir toplum yapısı oluşması bir ihtiyaçtır" dedi.

Verilen eğitim sonrası, OSB idari bina önünde yangın tatbikatı yapıldı. Çıkan yangın öncesi oluşturulan sivil savunma ekiplerinin hazırlıkları, yangına müdahalesi ve sonrası alınan önlemler, pratik olarak gösterildi. Yaklaşık 100 sanayici katıldığı eğitim sonrası katılımcılar, OSB binası önünde toplu olarak fotoğraf çektirdi.

 

27/02/2020