Ölmez İnşaat ; Yolları yapar, gönülleri buluşturur

Ölmez İnşaat ; Yolları yapar, gönülleri buluşturur

Diyarbakır'da 1996 yılında sadece inşaat olarak hizmete başlayan Ölmez İnşaat Taah. San. Lmtd. Şti. (Ölmez Beton Yapı Elemanları) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ölmez, 2007 yılında TOKİ alt yapı işini alınca Diyarbakır OSB 2'inci etapta 70 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurdukları fabrika ile işe devam ettiklerini söyledi.

OSB 2'inci etaptaki 70 bin metrekare alanda beton boru, blok, menfez ve menhol ile bunları destekleyen aparat üretimi yapan Ölmez İnşaat Taah. San. Ltd. Şti., yüzde yüz kapasite ile çalıştığı zamanlarda 75 kişiye de istihdam sağlıyor. Mevsimsel olarak işçi sayısının azaldığını belirten şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ölmez, "2007 yılında TOKİ'nin alt yapı işini alınca OSB 2'inci etaptaki fabrikamızı kurduk. 70 bin metrekare alan üzerinde kurulan fabrikada, yüzde 100 kapasite ile çalıştığı sırada, 75 kişi istihdam ediliyor. 150'lik beton boru, 2400'lük tabir edilen betonarme boru, bunlara ait 50 metrede kanalizasyonlarda kurulan beton fenfez, bunlara kürlü prefabrik beton menfez denir. ayrıca 2400 Cm'ye kadar büyüklükte Bax tabir ettiğimiz betonarme hazır menfez, 1 metre ve 75 Cm bordur taşları, 6 Cm'den, 10Cm'ye kadar enli kilitli parke taşı üretimi yapıyoruz. Ayrıca, Telekomun kullandığı özel üretim betonarme menfezler. Ayrıca her ebatta, 20x20 papatya şeklindeki renkli parke taşı üretiyoruz. Stok fazlalığı nedeniyle üretimi durdurduk. Kilitli parke taşı günlük 3 bin metrekare, büyük borularda günlük 40-50 adet arası, Bax (BAB) betonerme günlük 10 adet, menfez alt taban günlük 50 adet takım olarak üretim yapıyoruz. Ayrıca; İller Bankası, Karayolları, belediyeler, Telekom, TEDAŞ ve kamu ihalesi alan mütteahhit firmalarla çalışıyoruz" dedi.

Fabrikada, her boyut ve şekilde beton boru, menfez ve menhol üretimi yaptıklarını belirten Ölmez, "6 sanitimlik borulardan, 150'lik boru ve 2400'lük betonarme borulara kadar her türlü ölçü ve şekillerde menfez ve menhol üretimi yapan Ölmez İnşaat Firması'nda 75 kişi çalışıyor. İller Bankası, Karayolları, belediyeler, Telekom, TEDAŞ işlerini yapan firmamıza, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak, başarılar diliyoruz. Buharlı kürlü prefabrik zemin döşeme taşları ve beton blokları, buhar kürlü beton Türk Telekom Menholleri, Buhar kürlü beton yağmur menholü, buhar kürlü betonarme menfez (BAX), Buharlı kürlü beton boru rekorları, buharlı kürlü muayene ve parsel bacaları elemanları, Buhar kürlü persel taban elemanları, Buhar kürlü entegre contalı parsel taban elemanları, Buhar kürlü muayene taban elemanları, Buhar kürlü muayene entegre contalı taban elemanları, Buhar kürlü muflu beton ve betonarme borular ile buhar kürlü muflu entegre contalı beton ve betonarme boru çeşitlerinin üretimini yapabiliyoruz. Ayrıca kurumlardan gelecek özel teklif üretimleri de yapabilme kapasitesine sahibiz. Türkiye genelinde kendi alanında ilk 5 firma arasında bulunan fabrikamızın üretiminin yüzde 25-30'u ihracata yöneliktir. Arz ve talebe göre bu rakamlar değişebilmektedir" şeklinde konuştu.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak, Ölmez İnşaat Taah. San. Ltd. Şti. (Ölmez Beton Yapı Elemanları) firması emekçilerini kutluyor, firma yöneticilerine de başarılar diliyoruz.

 

18/02/2020