Odabaşı Makina; Teknoloji ve gücü birleştirir

Odabaşı Makina; Teknoloji ve gücü birleştirir

Diyarbakır OSB'de 23 bin 700 metrekarelik bir alanda kurulan Odabaşı Makina Otomotiv A.Ş., Komatsu iş makinaları ve CHMIDT süpürme araçları, treyler ve tanker ile konteyner taşıyıcı üretiminde, teknoloji ve gücün birleştirerek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Oratdoğu'da sektörün lideri olarak yoluna devam ediyor. Ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek yetkili Akaryakıt Tankeri araçlarının kontrol ve muayene merkezi de olan Odabaşı Makina, Karayolları Bölge Müdürlüğ başta olmak üzere bir çok kamu ve özel kurumlara hizmet veriyor.

Diyarbakır'da kurulan Odabaşı Makine Otomotiv A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Lamih Odabaşı, 16 ili kapsayan KOMATSU iş makinaları ve SCHMIDT (Yol süpürme aracı) ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge distribütörlüğünü yaptıklarını belirterek, TSE onaylı ADR'li akaryakıt tankeri araçların tek kontrol ve muayene merkezi olarak hizmet verdiklerini söyledi.

İlk olarak 12 bin metrekarelik bir alanda faaliyete başladıklarını anlatan Odabaşı, "Aylık ürün sayısı 30 olan şirket, daha sonra yapılan yatırımlar ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi'nde 23 bin 700 metrekarelik yeni bir alan ve yeni robot makinalar ile birlikte aylık 30 adet üründen 60 - 70 adet üretim kapasitesine ulaştık. Odabaşı Makine fabrikasında; Havuz Damper, Arazöz, Çöp Kamyonu, Yol Süpürme Aracı, Kar Küreme ve Tuzlama Aracı, İtfaiye Aracı, Havuz Treyler, Adr'li Tanker, Lowbed, Sal Treyler, Silobas, Konteyner Taşıyıcı, Kapaklı Kasa Treyler gibi araçları üretiyoruz" dedi.

Müşteri talebini ve memnuniyetini üretim felsefesine dönüştürdüklerini ifade eden Odabaşı "Kaliteyi, teknoloji ve güçle birleştiriyoruz. Müşterilerimizin kazancı ve memnuniyeti bizim için ön plandı. Beklentilere hızlı bir şekilde çözüm üreten ve cevap veren, özgün tasarımları ve kalite standartlarından ödün vermeyen treyler ve damper kullanıcısına sunduğu kaliteli ürünleriyle sektörün tercih edilen markaları arasında hakketimiz yeri aldık. Sektördeki genç, dinamik ve güven veren hizmet kadrosuyla ve ayrıca satış sonrası garanti hizmetiyle, bu gücü kaliteli ürünlere dönüştüren Odabaşı treyler, TÜV AUSTRIA- TSE- TSEK- HİZMET YETERLİLİK BELGESİ -İSO 9001- 14001 ve CE Kalite belgeleri ile ürünlerinin kalitesini de tescillemiştir" diye konuştu.

Odabaşı Makine Otomotiv A.Ş.'nin ilk zamanları Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için pazarlama faaliyeti geliştirirken; süreçte hedeflerini büyüterek, Türkiye'de 81 ilde faaliyet göstermeye başladığını kaydeden Odabaşı, "Ulusal pazarda yer edinmek için yapmış olduğu çalışmalar sonucu, kendimizi yurt içinde ve yurt dışında ifade edip, Ortadoğu'da hatırı sayılır bir pazar bulduk. Şirketimiz, özellikle Irak'ta oldukça etkin bir pazarlama faaliyeti ile marka bilinirliğini oluşturarak pazarın öncü firması haline geldiğini gururla söyleyebiliriz. Bu aynı zamanda kentimizin de bir başarısıdır" şetklinde konuştu.

Yurt içi ve Yurt dışı pazarından sonra ürün çeşitliliğini arttırdıklarına dikkat çeken Odabaşı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yurt içinde kamusal alanda faaliyet gösteren belediyeler, karayolları, DSİ ve benzeri kurum ile kuruluşlar ve iktisadi teşekküllerin ihtiyacı olan araçüstü ekipman ve treyler gurubunda atıfta bulunarak, az önceki kurum ve kurulaşların temel ihtiyaçlarını görerek, geliştirmiş olduğumuz ürünleri satmayı planlıyoruz. Bu planlarını gerçekleştirme yolunda mesafe kat etmiştir. Bu anlamda gerçekleştirmiş olduğu faaliyetler sonucunda; birçok kuruma araç üstü ekipman ve treyler gurubunda araç ve ekipman satışını gerçekleştirmiştir. Kaliteyi temel prensip edinen Odabaşı Makine Otomotiv A,Ş, müşteri memnuniyetini sağlamak amacına yönelik geliştirmiş olduğu çalışmalar neticesinde yurt içinde (MERCEDES BENZ, ISUZU - OTOKAR vb. ) şasi araç üreticilerinin tavsiyeli üst yapıcısı olarak atıfta bulunulan firmaların, tavsiyeli üst yapı firması olmasını başarmış, böylece kaliteli imalatı ön plana çıkararak müşteri memnuniyeti konusunda faaliyet gerçekleştirmiştir."

İnsan kaynakları ve proje ve ürün gelişimlerine de çok önem verdiklerinin altını çizen Odabaşı, "AR-GE, İnovasyon ve insan kaynaklarını önemseyerek faaliyetlerini sürdürmeyi devam ettirecek olan Odabaşı Makine Otomotiv A.Ş, Türkiye'yi ve bölgeyi yurt dışında temsil etme ülke ekonomisine ve bölge çalışanına katma değer yaratma konusunda ortaya koymuş olduğu ulaşılabilir ve erişilebilir hedefler ile çalışmalarını sürdürmekte ve bu konuda her geçen gün hedeflerine adım adım varmakta. Odabaşı Makine Otomotiv A.Ş, yapmış olduğu AR-GE çalışmaları sonucu ürün çeşitliliğini artırarak; ürünlerini ve firma tanıtımı için yurt içinde ve yurt dışında fuarlara katılıp müşteri ile buluşmayı önemsemiş bu anlamda yurt içinde birçok fuara katılımı sağlayarak; yurt dışında IFAT fuarına katılarak ülkemizi yurt dışında üretimini gerçekleştirmiş olduğu ekipmanlar ile temsil etmiştir. Odabaşı Makine Otomotiv A.Ş, kısa, orta ve uzun vadeli yatırımlarını planlayarak ortaya koymuş hedefler arasında 2018 yılı için üretim çeşitliliği ve sayısını artırmak istediğinden bu amacına varmasına yönelik üretim kapasitesini arttırmayı, üretim tesislerini büyütmeyi hedeflemiş ve bu hedefe ulaşmak için gerekli alt yapı ve teknik imkanlarını geliştirmeyi ön plana çekmiştir" ifadelerini kullandı.

 

30/09/2019