Meslek Liselerine Yüzde Yüz istihdam Garantisi

Meslek Liselerine yüzde yüz istihdam garantisi

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında 26 Şubat 2019 tarihinde Sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla “Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalanmıştır.
Meslek liselerinde atölye /laboratuar kurulması, eğitim içeriklerinin hazırlanması ile nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine yönelik olarak yapılacak mesleki ve teknik eğitim faaliyetlerine ilişkin usul ve esasları kapsamında, Diyarbakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DATEM) ziyareti gerçekleştirildi.
DTSO Mehmet Kaya, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, DTB Başkanı Engin Yeşil ve KSS yöneticileri, 2’nci Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Beşir Yılmaz, Metal İşler Başkanı Abidin Kakdaş, Marangozcular Başkanı Selahattin Atatekin,1, 2, 3 ve 4’üncü Sanayi Sitesi Başkanları, TSO Eğitim Komisyonu Meclis Üyeleri, Diyarbakır Yenişehir ilçesinde bulunan Diyarbakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemelerde bulunarak Okul Müdürü Gürkan Beyaz’dan birifing aldı. 
MEB,TOBB ve TOBB ETÜ İş birliği protokolü kapsamında, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için okullarda eğitimi verilen meslek alanlarında öğrenci ve öğretmenlerin sosyal ve zihinsel becerilerinin geliştirilmesi, mesleki bilgi ve beceri ile yabancı dil yeterliliklerinin artırılması amaçlanıyor
İş Birliği Protokolüne ilişkin bilgi veren TSO Başkanı Mehmet Kaya, TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında TOBB ETÜ’nün koordine edeceği bir ortaklık protokolünün yapıldığını söyledi. Bu protokoldeki temel amacın teknik okulların tamamının TOBB’a devredilmesinin ilk adımı olduğunu anlatan Kaya, “Milli Eğitim bu protokolün oluşturucu kısmında olsa bile ana ekseni oluşturacak olan TOBB ETÜ’dür ve dolayısıyla ilin sanayicileri ve kent kamuoyudur” dedi.
Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı da, yüzlerce kişinin çalıştığı fabrikalar dahil küçük atölyelerde çalışacak kalifiye eleman ihtiyacının mesleki okullarda verilecek eğitimle sağlanamasının artık mümkün olduğunu söyledi. Odabaşı, “Gelecek dönemde her meslekte eğitimli, kalifiye işçiler, ihtiyaca artık cevap verecektir. Artık sanayi alanında üniversite dışında mesleki liseler de eğitimli ve kalifiye eleman yetiştirecek” diye konuştu.

29/03/2019