Erbil Uluslararası İnşaat ve Elektrik Endüstri Fuarı yarın başlıyor

Erbil Uluslararası İnşaat ve Elektrik Endüstri Fuarı yarın başlıyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Erbil kentinde yarın başlayacak ve 29 Haziran tarihine kadar sürecek olan Erbil Uluslararası İnşaat ve Elektrik Endüstri Fuarı için Diyarbakır OSB'deki firmaların hazırlıkları tamamlandı. Sadece Diyarbakır'dan yaklaşık 25 firmanın katıldığı fuarın Diyarbakır firmaları için olumlu geçeceğine inandığını belirten Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi kentlerinin mimarı için Diyarbakır firmalarının hazır olduğunu söyledi. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde hükümetin kurulmasının ardından Neçirvan Berzani'nin başkan seçilmesiyle birlikte rahatlığın hakim olduğu Erbil'de, son günlerde ekonomik anlamda olumlu bir hareketlenmeye yolaçtı. Nisan ayında yapılan yapı, inşaat malzemeleri ve belediye ekipmanları fuarının ardından, yarı başlayacak Erbil Uluslararası İnşaat ve Elektrik Endüstri Fuarı, 29 Haziran tarihine kadar açık olacak.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nden de yaklaşık 25 firmanın katılması beklenen fuarın, hem Diyarbakır hem de Türkiye ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayacağına inandığını belirten Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, "OSB yönetimi olarak bölgemizde faaliyet gösteren firmaların yararına olabilecek her oluşumu destekliyor ve mümkün mertebe katılım sağlamaya çalışıyoruz. Çok olumlu geçin Nisan ayındaki fuarın ardından yarın (bugün) başlayacak fuarın da OSB'de faaliyet gösteren firmalar açısından faydalı geçeceğine inanıyorum. Firmalarımız 3 gün boyunca kendi ürünleri tanıtma fırsatı bulacak. Fuara katılacak Irak ve diğer ülkelerdeki firma temsilcileriyle bir araya gelerek hem görüşmeler yaparak, bağlantılar kurma fırsatı bulacak. Fuarın hem Diyarbakır hem de Türkiye ekonomisine, ihtiyaç duyulan desteği sunacağı kanısındayım. Firmalarımıza ve ülkemize hayırlı olsun diyorum" dedi. 

İstanbul seçimlerinin ardından Türkiye'nin, seçimlerin olmayacağı uzun bir sürece girdiğine dikkat çeken Odabaşı, bu sürecin de birlik ve beraberlik içerisinde ekonomik kalkınma hamlesine dönüştürülmesi gerektiğini savunarak, "Önümüzde seçimlerin olmadığı uzun bir süre var. Artık fikri, düşüncesi ne olursa olsun Türkiye'nin nasıl kalkınabileceğine yönelik çalışma içerisine girmeliyiz. Diyarbakır OSB firmaları her zaman olduğu gibi bugün de ülkeye katma değer sağlama konusunda üzerine düşüni yapmıştır, yapmaya devam edecektir. Bir çok olumsuzluğa rağmen Diyarbakır OSB firmaları olarak özellikle ihraç konusunda çok ciddi rakamlara ulaşmıştır. Ancak komşu ülkelerde yaşanan olumsuzluklar, firma temsilcilerimizi endişelendiriyor. Her şeye rağmen fabrikalarında üretime devam eden firmalar, kaliteli ürün elde ederek, müşteri memnuniyeti çizgisinden ayrılmayarak ihracata devam ediyor" şeklinde konuştu. 

26-29 Haziran tarihleri arasında Erbil'de gerçekleştirilecek olan RE-CONSTRUCT IRAQ Erbil - (Uluslararası İnşaat ve Elektrik Endüstrisi Fuarı Fuarı, 1b2b iş etkinliğidir. Net Organizasyon tarafından organize edilen RE-CONSTRUCT IRAQ Fuarı, ağaç işleme teknolojisi, orman ürünleri, aydınlatma, elektrik ve elektronik, enerji ve güç sistemleri , hırdavat, el aletleri, ısıtma, soğutma, havalandırma, kapı, pencere, panvur, cam, dış cephe kaplama, madencilik, mermer, doğal taşlar, mutfak, banyo, seramik, yapı malzemeleri, teknolojileri ve iş makineleri sektörlerindeki uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getirmeyi hedeflemektedir.

25/06/2019