Elektrik, Enerji ve Geri Dönüşüm Sektörü İlk İletişim Toplantısı Osb'mizde Gerçekleştirildi.

ELEKTRİK, ENERJİ VE GERİ DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜ İLK İLETİŞİM TOPLANTISI YAPILDI

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde elektrik, enerji ve geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri, 2019 yılının ilk sektör toplantısını gerçekleştirdi. 
OSB konferans salonunda düzenlenen toplantıya; OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, yönetim kurulu üyesi Ali İhsan Özdoğan, SGK İl Müdürü Reşat Merttir, İş-Kur İl Müdürü İsmail Koç, DTSO Kolej Müdürü Necat Dağaçar ile bu sektörde üretim yapan firma temsilcileri katıldı. 
OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, sektör temsilcileri ile İşkur yöneticilerinin sorunlara ortak çözüm bulması için yüz yüze görüşmelerinin çok daha sağlıklı olacağını söyledi. Odabaşı, OSB olarak bütün sektör temsilcileri ve muhataplarını bir araya gelmesi için çalışma yürüttüğünü belirterek, çözümlerin en kısa sürede bulunması için kurum olarak her türlü girişime hazır olduklarını anlattı.
SGK İl Müdürü Reşat Merttir ise, kurum olarak, işverene her türlü kolaylığı sağladıklarını, bu kapsamda İşkur ile ortak hareket ederek, hazırlanan projeler kapsamında çalışan vatandaşlara da sosyal güvence desteği sunduklarını anlattı.
İşkur İl Müdürü İsmail Koç da, kendi kurumlarının üreticiye sağladığı teşvik kredileri hakkında detaylı bilgiler vererek, her zaman üreticilere destek olmaya devam edeceklerini söyledi. 
Firma temsilcileri de nitelikli, yetenekli ve kalifiye personel yetiştirilmesi için işbirliğinin önemine değindi. Bu konuda İşkur’un desteklerini arttırarak devam ettirmesini isteyen firma temsilcileri, sektör toplantılarının daha sık yapılarak sorunlara kolay çözüm bulunabileceğine inandıklarını söyledi.

12/03/2019