Doğu ve Güneydoğu'da ilk

Doğu ve Güneydoğu'da ilk

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi 3. etapta tohumda ıslah ve AR-GE faliyetleri yürüten Caso Tohum firması, CASO SEED markasıyla da, Doğu ve Güneydoğu'daki çiftçilerden büyük ilgi görüyor. Pamuk tohum ıslah çalışması yürüten 4 firma batı bölgelirnde hizmet verirken, CASO TOHUM FİRMASI, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde pamuk tohum üzerine faliyet yürüten tek firma olmanın gururunu yaşıyor.

Tarım ve gıda sektöründe hizmet sunmayı hedefleyen CASO tohum, 2001 yılında tohumda ıslah ve AR-GE faaliyetlerine başladı. 2012 yılında CASO tohum adıyla şirketleşmiş ve CASO SEED markasıyla da pazardaki yerini alırken, üreticiden de büyük ilgi gördü. CASO TOHUM; pamuk, buğday, arpa, mercimek, soya, mısır ve nohut bitkileri üzerine ıslah ve AR-GE çalışmalarını yürütmektedir. Islah ve AR-GE faaliyetleri sonucu gelişen çeşitleri pazarda satışa sunmaktadır. Fransa, Almanya, İtalya şirketleri ile hububat tohumu üzerine ürün bazlı üretim ve satışını yapan firmamız, ABD ve Yunanistan şirketleriyle de pamuk tohumu çeşitlerinin üretim ve satışlarını yapmaktadır.

Artan dünya nüfusuyla birlikte birim alandan alınan verimi en üst seviyeye çıkarmak ve kaliteden ödün vermeden ülke üreticisinin kazanmasını sağlamak amacıyla, pamuk, buğday ve mercimekte ülke ekonomisine katkı sağlayacak çeşitlerin tescillerini gerçekleştirmiştir. Tescil almaya hak kazanan çeşitler, tüm bölgelerde yüksek verim ve kaliteden dolayı çiftçilerimizin ve sanayicilerimizin beğenisini kazanmıştır.

Şu an ülkemizde Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu bölgelerinde satış ve pazarlama faaliyetlerini yürüten CASO TOHUM, çevre ülkelerden Irak, Suriye ve Türki Cumhuriyetler'de de faaliyetlerini sürdürmektedir. Islah ve AR-GE faaliyetlerimiz çevresel koşullara daha dayanıklı, yüksek verimli ve kalite standartlarına uygun çeşitler geliştirmek adına devam etmektedir.

 

16/07/2020