Diyarbakır OSB’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlaması

Diyarbakır OSB’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlaması

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde tekstil üretimi yapan Rozi Örme Tekstil firmasında düzenlenen etkinlikle kutlandı.

OSB 1 ve 2’inci etepta bulunan fabrkilarda çalışan kadınların katıldığı etkinliğe; Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehmet Mehmedi Eker, eski Bakan Vekili Kutbettin Arzu, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Organize Sanayi Başkanı Aziz Odabaşı, DİSAD Başkanı Burç Baysal, DOGÜNSİFED Başkanı Aziz Özkılıç, DOSİAD Başkanı Abdurrahman Aslan, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Fidan, yönetim kurulu üyesi Ali İhsan Özdoğan, DOGÜNKAD Başkanı Nevin İl, OSB Müteşebis Heyet üyesi Gülşen Duran, OSB’de üretim yapan firmaların kadın temsilcileri, OSB’deki fabrikalarda kadın çalışanlar katıldı.

Sabah erken saatlerde eski Bakan Eker’in tören alanına gelmesiyle başlayan kutlamalarda protokol üyeleri, burada bulunan bütün kadınlara karanfil ikram etti.

Daha sonra sırasıyla, OSB adına OSB Müteşebbis Heyeti üyesi Gülşen Duran, DOGÜNKAD Başkanı Nevin il ve eski Bakan Eker, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı. Yapılan konuşma ve ikramların ardından, Eker ve beraberindeki iş insanları, kadın çalışanlarla birlikte davul-zurna eşliğinde halay çekti. Eker’in, halay sırasında davulcuya 100 lira bahşiş vermesinin ardından halaya katılan kadın çalışanlar, Eker ile fotoğraf çektirmek için sıra bekledi.

Tören öncesinde, tören öncesinde Eker ve beraberindekiler, Rozi Örme Tekstil fabrikasını gezerek kadın ve erkek çalışanlara kırmızı karanfil hediye etti. Bakan Eker, sırasıyla Dizayn Kapak ve Kapı Sanayi fabrikası ile Arfem Aliminyum fabrikasını ziyaret ederek, kadın ve erkek çalışanlarına karanfil hediye etti. Eker ve beraberindekiler, firma yöneticilerinden üretim hakkında detaylı bilgi aldıktan sonra buradan ayrıldı.

08/03/2019