Diyarbakır OSB standına, Gurme Fuarında büyük ilgi

Diyarbakır OSB standına, Gurme Fuarında büyük ilgi

GURME 2019 Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı'na katılan Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi, açtığı standda sergilediği yerli ürünlerle, büyük ilgi gördü.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) ve Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) destekleriyle, TÜYAP Fuarcılık tarafından düzenlenen ve Malatya’nın onur konuğu olduğu Diyarbakır Gurme 2019 Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı başladı. Bu yıl ikincisi düzenlenen fuarın açılış törenine, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Hasan Basri Güzeloğlu, önceki dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Malatya Valisi Aydın Baruş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birçok ilden vali yardımcıları, belediye başkanları, ticaret odası başkanları, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gıda firmaları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

45 KENTİN YÖRESEL MUTFAĞI DİYARBAKIR'A TAŞINDI
Malatya’nın onur konuğu olduğu, yöresel lezzetlerin sergilendiği ve kapıları 17 Kasım’a kadar açık olacak olan fuarda Malatya ve Diyarbakır’ın yöresel lezzetleri sergilenecek ve ziyaretçilerin tadım yapmaları sağlanacak. Aydın, Van, Osmaniye, Mersin Sivas, Kastamonu, Trabzon, Hatay, Kayseri’nin aralarında olduğu 45 ilin mutfağı sergilenecek. Fuarda şef, gurme, akademisyen ve bloggerların da yer alacağı yemek atölyeleri, söyleşiler ve yarışmalar düzenlenecek.

USTA AŞÇILAR, OSB MUTFAĞINDA KONUŞTU
Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Uzmanı Dr. Ender Saraç, Çok Gezen Gurme Akif Budak, Türk ve Anadolu Mutfağının uzman şefi ve Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Zeki Kara, Diyarbakır OSB'nin sponsorluğunda Gurme 2019 Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı'na katıldı. Dr. Ender Saraç, Çok Gezen Gurme Akif Budak, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Zeki Kara, fuar alanında mini bir shov yaptı. Yapılan yemek ve konuşmanın ardından Diyarbakır OSB başkan ve yöneticileri, Saraç ve arkadaşlarına birer plaket verdi.

GURMELER GAZETECİLERLE BİRARAYA GELDİ
Gurme 2019 Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı'na katılan Sağlıklı Beslenme ve Yaşam Uzmanı Dr. Ender Saraç,Diyarbakır OSB standında sergilenen yöresel ürünleri değerlendirdi. Dr. Saraç ve arkadaşları, Diyarbakır OSB standında ulusan basın temsilcileriyle biraraya gelerek kısa bir süre sohbet etti.

EKER DE STANDIMIZI GEZDİ
Diyarbakır Milletvekili ve önceki dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehmet Mehmedi Eker ve Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal da fuardaki OSB standını ziyaret ederek, ürünler hakkında bilgi aldı.

ANTALYA HEYETİ OSB STANDINI ZİYARET ETTİ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya TSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Borsa Başkanı Ali Çandır'ın da aralarında bulunduğu Antalya heyeti, Diyarbakır OSB standını ziyaret etti. Çeşitli ikramların ardından Anatlya heyeti, yöresel ürünler hakkında görevlilerden bilgi aldı.

13 Kasım Çarşamba günü açılan Gurme 2019 Diyarbakır Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı, 17 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak.

13/11/2019