Dicle EPSAŞ ile OSB arasındaki elektrik krizi çözüme kavuşturuldu.

Diyarbakır’da yaklaşık 300 işletmenin faaliyet gösterdiği Organize Sanayi Bölgesi’nin 7 milyonu aşan geçmiş dönem elektrik borcu nedeniyle yaşanan kriz çözüldü.

Diyarbakır OSB Başkanvekili Mustafa Fidan.

Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (DEPSAŞ), 280 fabrikanın bulunduğu ve 8 bin kişinin istihdam edildiği Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetimine üç gün önce yazı göndererek, 7 milyon 329 bin 209 TL’lik elektrik borcu nedeniyle enerjinin bugün saat 1400 itibariyle tüm OSB’nin enerjisinin kesileceğini tebliğ etmişti.

DEPSAŞ Diyarbakır İl Müdürü Ali Gevancı imzasıyla Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır OSB Müdürlüğü’ne gönderilen tebligatta, “Diyarbakır Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne ait 21/07.2020 tarihi itibariyle vadesi geçmiş 7.329.209.90 TL tutarında borcu bulunmaktadır. EPDK mevzuatları gereği tedariğin durdurulması açısından 24.07.2020 tarihi, saat 14.00 itibariyle enerjinin kesilmesi hususunda; gereğinin yapılmasını arz ederiz” ifadeleri yer almıştı.

DEPSAŞ: BORÇLAR GEÇMİŞ DÖNEMİ KAPSIYOR

DEPSAŞ Diyarbakır İl Müdürü Ali Gevancı, söz konusu borcun 5-6 aylık bir süreci kapsadığını ifade ederek, yönetimin aldığı kararı uygulamak zorunda olduklarını ifade ederek, “OSB’nin borcu yaklaşık 5-6 aylıktır. Daha önce de 3-4 ay idare ettiğimiz zamanlar oldu. Amacımız kesinlikle bir mağduriyet yaşatmak değildir. Daha önce de borçlardan kaynaklı karar aldık ama orta yolu bulunca uygulamamıştık. OSB Yönetimi ile sürekli diyalog halindeyiz” dedi.

DEPSAŞ’tan enerjiyi alan Diyarbakır OSB Müdürlüğü’nün elektrik dağıtım lisansı bulunuyor. Yapılan sözleşme gereği enerjiyi DEPSAŞ’tan alan Diyarbakır OSB Müdürlüğü, fabrikalara dağıtım hizmetini, arızlara müdahaleyi ve faturalandırmayı kendisi yapıyor.

DİYARBAKIR OSB BAŞKANVEKİLİ MUSTAFA FİDAN: SANAYİCİLERİMİZ ÖZVERİLİ DAVRANDI

DEPSAŞ’ın enerjinin tümden kesileceğine dair tebligatı üzerine Diyarbakır OSB Müdürlüğü harekete geçti. OSB Başkanvekili Mustafa Fidan, pandemi nedeniyle işletmelerini iki ay açamayan sanayicilerin, tüm zorluklara karşın özverili davrandığını ve sorunun çözüldüğünü söyledi. Fidan, “Küresel salgın ne yazık ki Diyarbakır’daki sanayicilerimizi de olumsuz etkiledi. Bilindiği üzere önce pandemi tedbirleri kapsamında önce sınır kapıları kapandı, ardından tüm faaliyetler durdu. İki ay kapalı kalan işletmeler, zor günler yaşandı. Enerji borcu da bu süreci kapsıyordu. DEPSAŞ’ın yazısı üzerine, üretimin aksamaması ve kentimizin daha fazla zarar görmemesi için sanayicilerimiz tüm imkanlarını seferber ederek, borcunu ödedi. Çok az miktar kaldı. DEPSAŞ’a gerekli ödemeyi yaptık. Enerjimiz kesilmeyecek” dedi.

24/07/2020

 

Haber : Veysi Polat / Ekoabori