Bisikletle dağıtımını yaptığı yufka için fabrika kurdu

Bisikletle dağıtımını yaptığı yufka için fabrika kurdu

DİYARBAKIR Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 3'üncü Etapta faaliyetini sürdüren Eroğlu Unlu Mamülleri Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Baz, bisiklet ile dağıtımına başladığı yufka üretimini, kurdukları fabrika ile sürdürüyor. Dede ve babadan kalan yufkacılıkta önemli bir aşama kaydeden Baz, şimdi büyük marketler aracılığı ile Türkiye geneline yufka gönderiyor.

OSB 3'üncü Etap'ta yaklaşık bir yıl önce ortak olarak kurdukları fabrikada üretime başladıklarını belirten Eroğlu Unlu Mamülleri Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Baz, "Dede ve baba mesleğimiz. Daha önce şehir içerisinde atölyede bu işi yapıyorduk. Yıllar önce, el emeğiyle yaptığımız yufkaları, bisikletle dağıtıyordum. Sonra aldığımız ikinci el şahin marka bir otomobil ile dağıtıma devam ettim. Aynı araçla Van'a kadar yufka götürdüğüm de olmuştur. Bir yıl önce ortağımızla birlikte OSB'de fabrika kurduk ve öz sermayemizle aldığımız makinelerle seri üretime başladık. Allah'a çok şükür şu an 40 kişi çalışıyor ve 4 adet servis aracımız bulunuyor" dedi.

Fabrikalarının; 2 bini kapalı, toplam 5 bin 700 metrekarelik bir alanda bulunduğunu anlatan Baz, şu an yüzde 40 kapasite ile üretimde olduklarını ifade ederek şöyle konuştu:
"Fabrikamız yüzde 40 kapasite ve toplam 40 kişi ile çalışıyor. Kapasiteyi yüzde yüze çıkardığımız zaman 100 kişi istihdam edilmiş olacak. Pazar ve ham madde sıkıntımız yok. Şu anki üretimimizin tamamı iç piyasada satıyoruz. Diyarbakır başta olmak üzere bölge illerinin tamamı ve büyük marketler aracılığı ile de Türkiye geneline yufka başta olmak üzere, su böreği, üçgen yufka ve katmer ile bazlama yapıyoruz. Ayrıca yufka ekmeği dediğimiz farklı bir çeşit ürünümüz daha var. Çeşitlerimizi arttırmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Uzmanlarımız hem çeşit arttırma hem de kaliteden ödün vermeme adına her gün denetimlerini yapıyor. Türkiye iç piyasasına yönelik üretim yapıyoruz ama artık ihracata yönelik çalışma başlattık. İlk başta Irak'a yönelik ihracat için girişimlerimiz var."

08/10/2019