Alınteriyle üretimin adresi: ALATAŞ TRANSFORMATÖR

Alınteriyle üretimin adresi: ALATAŞ TRANSFORMATÖR

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'nde, tamamen kendi öz kaynakları ile 5 bin metrekarelik alanda kurduğu fabrikada transfarmatör üretimine başlayan Salih Alataş, Diyarbakır başta olmak üzere bölge illerine trafo pazarlıyor. Alataş, artık sınırları aşma zamanı geldiğini belirterek, "İhracaat için Irak piyasasına girmenin hesaplarını yapıyoruz" dedi.

OSB 1. etapta, 2 bini kapalı toplam 5 bin metrekarelik alanda transformatör (trafo) üretimini yapan Alataş Elektrik İaat Metal Gıda Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Alataş, yaklaşık 4 yıl önce Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en genç ve dinamik fabrikasını kurduklarını söyledi. Yeni bir firma olmalarına rağmen kısa sürede çok önemli ve özel işler yaptıklarını belirten Alataş, "Alataş transfatör şirketini, elektrik, mühendislik ve taahhüt alanında faaliyet göstermek üzere 2000 yılında Diyarbakır'da bir limited şirketi olarak kurulmuştur. Alataş; zamanla büyüyerek transformatör üretim-bakım ve onarım yaparak kendi ürünümüz olan Alataş marka transformatör imalatına geçmiştir. Alataş üretimini, tamamen kendi öz kaynakları olan makine ve ekipmanlar ile gerçekleştirmekte olup, üretimin her oktasında ürün kalitesini denetlemektedir. Sektöründe Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en genç ve dinamik kuruluşudur" dedi.

OSB'deki fabrikada çeşitli trafoları ürettiklerini anlatan Alataş, üretimle birlikte trafoların bakım ve onarımını da üstlendiklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Dağıtım trafoları imalatı, transformatör bakım ve onarımı işleri yapıyoruz. Standart üretimimiz 3 fazlı 25 kVA-2500 KVA güçlerinde yağ soğutmalı (ONAN) dahili ve hariçi tip trafolardır. Standart imalatamızın primer gerilimi 6,3 kV-10 kV-15 kV-33 kV ve 36 kV'dir. Bu trafolar boşta kademe değiştiricili, 3,5,6 kademelidir. Ayrıca istenilen standartta AR-GE departmanımız tarafından dizayn edilip imalatı yapılabilmektedir. İstek ve talebe göre üretim için bizimle irtibata geçin. Bunun dışında genleşme depolu transfatörler, hermetk tip transfarmatörler va isteğe bağlı özel transförmatör üretimin yapabilmekteyiz."

Bölge genelini kapsayan geniş bir coğrafyaya hizmet verdiklerini anlatan Alataş, "Diyarbakır ve bölge illeri başta olmak üzere Adana'ya kadar sattığımız ürünlerimiz oldu. Irak'a da ürün sattık ama devamını getiremedik, çeşitli nedenlerden dolayı. Aldığımız ürünlerin çoğu dışardan alıyoruz. Doların artması bizi zorda bıraktı. Çünkü fazla alıp stok yaptığımız zaman doların düşmesi bu kez bizi zarara uğratıyor. Bu yüzden stok yapamıyoruz. Biz daha çok talep üzerine çalışıyoruz ayrıca bakım ve onarım işini de yapıyoruz. TPAO, Perenco Huawei baz istasyonlarının bakım işlerini yapıyoruz. Ayrıca talep olması durumunda Huawei üretimini de yapıyoruz" diye konuştu.

10/10/2019