9 uncu Ortadoğu İnşaat Fuarı Diyarbakır da Açıldı

Başkan Odabaşı, inşaat fuarındaki standları gezdi

TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezinde dün görkemli bir törenle açılışı yapılan ve 17 Mart’a kadar açık kalacak 9’uncu Ortadoğu İnşaat Fuarı’nı ziyaret eden Diyarbakır Organize Sanayi  (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı ve yönetim kurulu üyesi Veli İpek, buradaki standları gezdi. OSB alanında faaliyet yürüten firmaları ziyaret ederek yöneticilerle görüşen Başkan Odabaşı ve yönetim kurulu üyesi İpek’e, OSB Müdürü Mehmet Özel de eşlik etti.  Firmaların çalışmaları hakkında yöneticilerden bilgi alan OSB Başkanı Odabaşı ve beraberindeki heyet, standları tek tek dolaşarak başarılar diledi.

YABANCI KONUKLARDAN OSB’YE ZİYARET

Daha sonra fuara  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden katılan iş insanlarıyla bir araya gelen Odabaşı ve beraberindekiler, görüş alışverişinde bulundu.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Kürdistan Müteahhitler Birliği Başkanı Bashar A. Barzani, Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil El-Hayat ile bir araya gelen OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Odabaşı, öğlen yemeğinin ardından organize sanayi bölgesi alanında faaliyet gösteren ve bölgenin ilk robotik sistem denilen endüstri 4.0 ile üretim yapan Stenlicht Enerji firmasına geçti. Burada fabrikayı dolaşan heyet, yöneticilerden fabrikanın çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra da Jiber Tekstil fabrikasına geçen iş insanları burada da uzun süre çalışmaları izledi. Jiber Tekstil Firması Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Oğurlu ile uzun görüşmeler yapan konuk iş insanları son olarak da Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’ne geçti. OSB Başkanı Aziz Odabaşı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan konuk iş insanlarından oluşan konuklara, burada çay ikram edildi. Burada gerçekleşen sohbetin ardından OSB Başkanı Odabaşı ve TSO Başkanı Mehmet Kaya, konuk oda başkanlarına birer plaket verdi. 

14/03/2019